شهرک ولیعصر بجنورد غرق در سگهای ولگرد | تصاویری تکاندهنده از جمعیت بسیار زیاد سگ های ولگرد | وجود حدود 700 سگ ولگرد در خیابان های بجنورد +تصویر
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - شهرک ولیعصر بجنورد غرق در سگهای ولگرد | تصاویری تکاندهنده از جمعیت بسیار زیاد سگ های ولگرد
تصاویر منتشر شده از شهرک ولیعصر بجنورد، تصویری هولناک از جمعیت بسیار زیاد سگهای ولگرد را نشان میدهد. این پدیده نادر، ساکنان این منطقه را به شدت نگران کرده و سوالات زیادی را در مورد علل و راهکارهای مقابله با آن ایجاد کرده است.
محبوبیت حیوانات خانگی در مقابل تهدید سلامتی | سالک به جان پایتخت افتاد | ضرر 500 میلیاردی همخانگی با سگ و گربه
مهدی معلم در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: برای کنترل جمعیت سگ های ولگرد دستورالعملی صادر شده که رئیس کارگروه در شهرستان بر عهده فرمانداری است و این کارگروه 10 عضو دارد که شامل دهیاری، شهرداری، دادستانی، نیروی انتظامی ، محیط زیست، بهداشت، انجمن حمایت از حیوانات و ... است.
وی با بیان اینکه وضعیت موجود در ارتباط با سگ های ولگرد در بجنورد به خصوص در منطقه الغدیر مناسب نیست، افزود: یکی از دلایلی که سبب شده تا حضور سگ های ولگرد در بجنورد زیاد باشد این است که میزان زاد و ولد آن ها زیاد است و از سوی دیگر به علت اینکه مردم به این سگ ها غذا می دهند، امنیت غذایی پیدا کرده اند.
معلم ادامه داد: علاوه بر آن، شهری همچون حصار گرمخان برنامه جمع آوری سگ های ولگرد و عقیم سازی آن ها را ندارد در نتیجه فشار به بجنورد می آید.
وی تصریح کرد: همچنین باغداران و کشاورزان نیز کنترلی بر سگ های خود ندارند و علاوه بر آن با بالا رفتن قیمت علوفه و کم شدن تعداد دام ها، دامداران سگ های خوب را نگه داشته و مابقی سگ ها را رها می کنند که این سگ ها برای پیدا کردن غذا روانه این شهر می شوند.
این مقام مسئول تاکید کرد: وظیفه کنترل سگ ها در روستاها بر عهده دهیاری ها است که متاسفانه دهیاری ها نیز وظایف خود را به خوبی انجام نمی دهند.
وی گفت: در همین راستا پناهگاه سگ های ولگرد در نزدیکی شهرداری بجنورد راه اندازی شده که در حال حاضر 350 قلاده سگ در آنجا نگهداری می شود.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد افزود: در این پناهگاه سگ ها واکسیناسیون و عقیم سازی می شوند و مرگ آرام این حیوانات در دستور کار قرار ندارد.
وی ادامه داد: قرار بر این است تا برای این پناهگاه، پیمانکار جدیدی گرفته شود تا اقداماتی همچون فنس کشی، ساخت آخور و ... انجام و همچنین جمع آوری سگ های بی صاحب سرعت گیرد.
معلم خاطرنشان کرد: طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی طی سال گذشته 796 گزش رخ داده که 90 درصد آن ها مربوط به سگ های بی صاحب بوده است.
وی گفت: همچنین دانشگاه مذکور رقم 10 میلیارد تومان نیز بابت تامین واکسن جهت پیشگیری از بروز بیماری هاری هزینه کرده است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/760549/